Kreş çocuklarına dini eğitim

~ 18.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

İzmir Gaziemir Müftülüğü tartışılacak bir uygulama başlattı. 4-6 yaş arası çocuklar için dini eğitim uygulaması, gerici eğitime doğru bir adım daha atılması şeklinde değerlendiriliyor.

Haber Merkezi (Adem Sarıkaya) - İzmir’in metropol ilçesi Gaziemir’de 4-6 yaş arasında kreş ya da anaokulunda eğitim okul öncesi eğitim görmesi gereken çocuklara Müftülük tarafından eğitim verilmeye başlandı. Gerekçe ise ailelerden gelen yoğun talep.
Türkiye, ilköğretim okullarında “zorunlu din dersini” tartışırken, İzmir’de okul öncesi çocuklara din eğitimi başladı. İzmir Gaziemir Müftülüğü çok tartışılacak bir uygulamaya imza atarak açtığı iki kursla anaokuluna gitmesi gereken 4-6 yaş arası çocuklara din eğitimi vermeye başladı. İzmir Müftülüğü’nün resmi sitesinden örnek proje olarak duyurulan bu eğitim seferberliği ise pek çok tartışmaya gebe.

İzmir İl Müftülüğü'nün 8 Kasım 2013 tarihinde internet sayfasından verdiği haberle Gaziemir Müftülüğü’nün okul öncesi eğitim alması gereken 4-6 yaş arası çocuklara “Hizmet Çeşitliliği Projesi” kapsamında din eğitimi vermeye başladığı duyuruldu. Gaziemir Yeni Cami Kuran Kursu ve Aktepe Kuran Kursu’nda birer sınıf olmak üzere iki sınıfta, sabah ve öğle gurupları şeklinde verilen kurslara gerekçe olarak ise ailelerden gelen yoğun talep gösterildi. Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel’in de konuyla ilgili olarak aynı sayfada şu ifadelerine yer verildi: “Bu gibi yerlere duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Halkın da bu alanda yoğun talebi var. Biz de müftülük olarak halkımızın talepleri doğrultusunda bir çalışma başlattık. Şu an 2 kursumuzda gerekli altyapıyı hazırlayıp çocuklarımızın eğitimine başladık. Bu çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum.”

AMAÇ MUHAFAZÂKAR NESİL
Konuyla ilgi YURT’a konuşan Eğitim Sen 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin, Müftülüğün uygulamasının 4+4+4 eğitim sisteminin devamı olduğunu iddia etti. Eğitim Sen olarak okul öncesi eğitimin 2 yıla çıkarılması için girişimlerde bulunduklarını ancak hükümet tarafından olumlu bir cevap alamadıklarını aktaran Çetin, “AKP daha okul öncesinde çocukların kafasını yıkamak istiyor. Çocuklara somut kavramları öğretilmeden soyut kavramlar öğretilerek zihinleri bulandırılıyor. Amaç, çocukları muhafazakârlıkla doldurup okullara göndermek. Bu uygulama mevcut anaokulları yerine AKP’nin kendi anaokullarını yaratma projesinin ve küçük çocukları daha okula başlamadan kendi ideolojik egemenlik alanına sokma çabasının bir ürünüdür” dedi.

 

yurtgazetesi


Hits: 1044