Adalet Bakanı: Ali İsmail'in avukatları örgüt bağlantılı

~ 14.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Adalet Bakanı Sadullah Ergin imzasıyla Yargıtay’a gönderilen yazıda “yoğun katılım bekleniyor”, “Eskişehir Valisi avukatların marjinal örgüt bağlantıları olduğunu bildirdi” denilirken Ali İsmail davasının sürgün edilmesini istedi. Yargıtay kararı oybirliğiyle aldı.

Elif Örnek - soL

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın, saldırı talimatını veren polislerin de aralarında bulunduğu kişiler tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın Kayseri’ye nakledilmesi için Adalet Bakanlığı’nın gönderdiği yazıya soL ulaştı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği yazıda, Ali İsmail’in avukatlarının illegal örgütlerle bağlantılı olduğu iddiasını gerçekmiş gibi sundu.

Sadullah Ergin yazıda “Duruşma günlerinde yoğun katılımın beklendiği, tutuklu sanık sayısının çokluğu, tutuklu ve tutuksuz şüphelilerin adliyeye getirilip götürülmeleri sırasında can güvenliklerini ihlal edici davranışların olabileceği, taraflar arasında adliye içinde veya dışında kamu güvenliğini tehlikeye düşürebilecek hadiseler yaşanabileceğinden, bahse konu olan davanın kamu güvenliği açısından naklinin uygun olacağı bildirilmiştir” dedi.

Bakan Ergin Yargıtay’a gönderdiği yazıda, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın, Ali İsmail’in avukatlarını hedef gösteren iddialarına da gerçekmiş gibi yer verdi. Valiliğin yazısını hatırlatan Ergin, şu ifadelere yer verdi:

“Ali İsmail Korkmaz adlı şahsın Eskişehir ilinde hayatını kaybetmiş olması ve sonraki süreçte il merkezinde düzenli ve örgütlü şekilde açık alan eylemleri düzenlenmesi, sosyal medya ve internet üzerinden örgütlenmek suretiyle propaganda yapılması, olayın faili olduğu iddia edilen kurumlara ve Emniyet mensuplarına yönelik propaganda yapılması, eylemler sırasında trafik akışının engellenmesi, hakim ve savcıları etkilemeye yönelik Adalet Nöbeti eylemlerinin devam ediyor olması, marjinal örgütlerin etkin ve örgütlü eylemleri arttırma çabaları, bu tür örgütlerle bağlantılı avukatların Ali İsmail Korkmaz’ın davasına katılarak provokatif davranışlarla adli sürecin normal işleyişini sabote edebileceği ve Eskişehir’in coğrafi konumu itibariyle kolay ulaşılabilir olmasının tertip edilecek muhtemel eylemlere diğer illerden de yoğun katılım olabileceğinden bahisle davanın Eskişehir adliyesinde devam edilmesi durumunda kamu güvenliğinin sağlanmasında ciddi zorluklar yaşabileceği bildirilmiştir."

Ergin bu nedenlerle "kamu güvenliğinin sağlanması" yönünden davanın başka bir şehre nakledilmesini istedi.

Talepleri değerlendiren Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Adalet Bakanlığı’nın istemini dikkate alarak, davanın Kayseri’ye alınmasına oybirliğiyle karar verdi.

 

habersol

Hits: 966