HES Yapımına Jandarma Desteği

~ 07.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Antalya Ahmetler Kanyonu'ndaki HES inşaatını protesto eden köylüleri durduran jandarma inşaat alanına askeri araçlarla işçileri taşıdı. Köylülerin bekleyişi sürüyor.

Antalya Isparta Burdur Denizli Kaş Platformu Antalya’da Manavgat’a bağlı Ahmetler Kanyonu’na kurulmak istenen HES’i yaptırmamak için nöbet tutan köylülerin askerler tarafından alandan uzaklaştırıldığını bildirdi. Köylülerin alanın yakınında bekleyişi sürüyor.

Platformdan Hediye Gündüz’ün verdiği bilgilere göre, inşaat alanının yakınında bekleyen 200 köylüyle alanın arasına 300 kadar jandarma konuşlanmış durumda.

Jandarma desteği

Köylüler dün HES inşaatını protesto etmek üzere inşaat alanına gitmiş, ancak yolda jandarma tarafından durdurulmuştu.

Burada jandarmanın askeri araçlarla inşaattaki işçilere yiyecek taşıdığını görünce bu kez köylüler yolu kesti.

Platformun verdiği bilgiye göre, askerlerin komutanı yolda bekleyen kadınları tutuklamakla tehdit etti. Yaşanan itiş kakış sonrasında köylülerin eyleme devam etmeleri üzerine işçiler çalışma alanından çıkarıldı.

Ardından çadır kuran köylüler ise sabaha kadar nöbet tuttu. Fakat sabah saatlerinde jandarma askeri araçlarla yolu kapatarak nöbetteki köylülere yiyecek gelmesini engelledi.

HES için çalışacak işçiler de inşaat alanına askeri araçlarla getirildi. Protestocu köylüler ise jandarma tarafından çembere alındı.

Ne olmuştu?

8 Ekim’de, Ahmetler Kanyonu’na kurulmak istenen HES’i protesto eden köylülere özel güvenlik güvenliğin silah ve biber gazı kullanarak saldırmıştı.

Saldırı sonucunda biri kadın üç köylü yaralanmıştı.

HES’çi şirket daha önceki günlerde de dozerler, kepçeler ve çalışma ekipleriyle gelmiş, ancak köylülerin direnişiyle karşılaşmıştı. (YY)

 

bianet

Hits: 894