'Sayın Başbakanımız yeryüzüne halife olarak gönderilmiştir'

~ 07.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~
Muğla'da, içki ve sigara satışı yaptığı gerekçesiyle öğrencilerine okulun yakınındaki marketten alışveri yasaklayan Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt, Facebook'taki kişisel sayfasında, Başbakan Erdoğan için 'Halife' benzetmesinde bulundu.

MUĞLA - Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt, bir süre önce içki ve sigara satışı yaptığı gerekçesiyle okulun karşısında marketten öğrencilerin alışveriş yapmasını yasakladı. Öğrencilerine yönelik, "İçkili yerlere giderlerse hakkımız haram olsun. Burada Kuran-ı Kerim ve sünneti öğretiyorum. İslam'a göre haramdır" diyen Çövüt, şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Kızılcahamam’da yaptığı açıklamayla ilgili Facebook’taki kişisel sayfasından bir yazı paylaşarak gündeme geldi. Başbakan Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin bir arada yaşamasının yanlış olduğuyla ilgili açıklamasını desteklerini belirten Çövüt şöyle dedi:

"Biz Müslümanlar,
kadın ve erkeklerin nikahsız olarak birbirleri ile olmama, fütursuzca aynı mekanlarda kalmamaları yönünde görüş belirtiyorsak, bu onların, ailelerinin ve içinden geldikleri toplum fertlerinin insanlıklarını ve onurlarını korumak istememizdendir. Bu nemelazımcılıktan uzak bir sorumluluk örneğidir. Yüce Rabbimizin bize yüklediği bir görevdir. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci yurtlarına ilişkin sözleri medyada ve siyaset arenasında tartışılmaya başlandı başlamasına. Hani bizim de fazla demokrat, empati meraklısı Müslüman kardeşlerimiz Başbakanı haklı bulmadıklarını ifadeye başladılar. Kendilerine özellikle şu noktayı hatırlatmak istiyorum. Bize göre dünyadaki tüm kadınlar, ya annemiz, ya eşimiz, ya da kız kardeşimizdir. Kısacası çok değerlilerdir."

 

Radikal

Hits: 993