Niyeti bozdu: Yasal düzenleme, denetleme, ne gerekiyorsa yaparız

~ 06.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Erdoğan, "Siz kızınıza bunu hoşgörüyle karşılayabiliyor musunuz? Siz uygun buluyorsanız size hayırlı olsun. Eğer bir yasal düzenleme gerekiyorsa biz yasal düzenlemeyi yaparız. Valiliklerin yapması gerekiyorsa bunu yaparız." dedi.

Resmi ziyarette bulunmak üzere Finlandiya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erkek ve kadın öğrencilerin aynı evde kalmasına ilişkin, "Siz kızınıza bunu hoşgörüyle karşılayabiliyor musunuz? Siz uygun buluyorsanız size hayırlı olsun. Eğer bir yasal düzenleme gerekiyorsa biz yasal düzenlemeyi yaparız. Valiliklerin yapması gerekiyorsa bunu yaparız." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Finlandiya, İsveç ve Polonya ki Finlandiya’da soydaşlarımız da bulunuyor ve bölgenin istikrar ve refahı açısından bunlar bir köprü görevi de görüyorlar. Bu ülkeler insani yardımlara kaynak da ayırabiliyorlar. Ülkelerimizi ilgilendiren Suriye ve Mısır konularında da görüş alışverişlerinde bulunma fırsatı bulacağız.

Kız erkek karışık yurt dönemini biz kapattık. Şu ana kadar yüzde 75 düzenlemeyi yapmış durumdayız. Kızlar ile erkeklerin aynı kampüsü paylaştıkları bu fırsatı verecek yurtlar olmayacak.

Ev olayına gelince. Bir çok şikayetlerin olduğu; aynı daireyi kız-erkek paylaşımı noktasında ciddi şikayetler var. Bu konuyu sizlerin takdirine bırakıyorum ve muhafazakar demokrat bir iktidar olarak da ne gibi düzenleme yapılabilir, bunun psikolojik; sosyolojik neticeleri nedir ne değildir bu çalışmaları yapıp bu şikayetleri değerlendireceğiz

Kişilerin müstakil evlerinde bir farklı kız bir farklı genç aynı evde kalması ne denli uygun olabilir?

Siz kızınıza bunu hoşgörüyle karşılayabiliyor musunuz? Siz uygun buluyorsanız size hayırlı olsun. Eğer bir yasal düzenleme gerekiyorsa biz yasal düzenlemeyi yaparız. Valiliklerin yapması gerekiyorsa bunu yaparız.

 

Birgün

 

 

Hits: 795