"Bu hukuk rezaletidir" sözüne 4 yıl hapis isteniyor

~ 02.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in yargılandığı Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin heyetine görevleri dolayısıyla hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevleri dolayısıyla alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu ve avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olan CHP Denizli Milletvekili Cihaner'in, 4 Mayıs 2010'da Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına Eminağaoğlu'nun da katıldığını anımsattı.

Demir, o sırada Yargıtay Cumhuriyet Savcısı ve YARSAV Başkanı olan Eminağaoğlu'nun mahkeme heyetine hitaben "Bu bir hukuk rezaletidir. Hukuk fakültesi mezunu olmak, cübbe giymek hakim olmayı gerektirmez. Sivil yargı olarak bu mahkemeyi protesto ediyoruz" dediğinin sabit olduğunu ifade etti.

Bu sözlerin “heyeti aşağıladığını, saygınlıklarına saldırı niteliğinde olduğunu” savunan Demir, Eminağaoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevleri dolayısıyla alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Eminağaoğlu'nun avukatları, soruşturmanın genişletilmesi yönündeki talepleri olup olmayacağını bildirmek ve esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre istedi.

Duruşma, sanık avukatlarına süre verilerek ertelendi.


Hits: 1566