Tek kişilik seçim barajı eylemi

~ 13.09.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden emekli olan Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, Antalya'da tek kişilik eylem yaptı. Halkın iradesine saygı gösterilmesini ve seçim barajının kaldırılmasını isteyen Prof. Dr. Ökçesiz, sonraki hedefinin TBMM önü olduğunu söyledi.

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden emekli olan Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, Antalya'da tek kişilik eylem yaptı. Halkın iradesine saygı gösterilmesini ve seçim barajının kaldırılmasını isteyen  Prof. Dr. Ökçesiz, sonraki hedefinin TBMM önü olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'na gelen Prof. Dr. Ökçesiz, Türkiye'nin Gezi Parkı eylemleriyle farklı bir sürece girdiğini söyledi. Türkiye'nin hemen her noktasına dağılan bu eylemlerde yüz binlerce insanının hiçbir art niyet taşımadan, kararlı, bilinçli, düzeyli, yaratıcı ve sevgi dolu bir özveriyle yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, bu eylemler dizisinin sonuca ulaşması için şimdi görevin milletvekillerinde olduğunu söyledi.

Gezi eylemleriyle birlikte Türkiye'nin güçlü bir demokratik ve hukuksal barışa ulaşması, kapıda bekleyen savaştan uzaklaşması için artık milletvekillerinin halka fırsat yaratması gerektiğini savunan Prof. Dr. Ökçesiz, TBMM'nin son görev olarak 5 noktada düzenleme yaparak erken genel seçim kararı alması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde milletvekillerine "Meclisi boşaltın" çağrısında bulunan Prof. Dr. Ökçesiz, bu 5 noktaya şöyle özetledi:

"Halkın iradesini kusursuz yansıtacak bir demokrasi hukuku ayrıntılarıyla somutlaştırılmalıdır. Seçim hilesine imkan veren bilgisayarlı teknolojiden vazgeçilmeli, hileyi ortaya çıkaracak yol ve yöntemler güçlendirilmelidir. Ülkedeki faşizmin bir numaralı göstergesi seçim barajı düşürülmelidir. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararlarına yüksek yargı denetimi getirilmelidir."

Prof. Dr. Ökçesiz, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamanın ardından 'Uygar direniş' başlıklı kendi kaleme aldığı metni dağıttı. Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, metni yakın bir zamanda TBMM önünde de dağıtacağını söyledi.

 

Yurt Gazetesi

Hits: 950