Ethem Sarısülük'ün katili serbest!

~ 25.06.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Ankara’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında savunmasız bir insanı silahıyla öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

11 yıllık AKP diktatörlüğüne karşı tepkilerini sokaklarda barışçıl bir şekilde gösteren halka biber gazı, tazyikli su ve mermi ile saldırma talimatını bizzat veren, insanlarımızın ölmesinin, binlercesinin yaralanmasının, gözaltına alınmasının ve onlarcasının tutuklanmasının sorumlusu olan Tayyip Erdoğan, aynı zamanda polisleri de destan yazan kahramanlar ilan etmişti.

Ethem’in katili olan polis memuru da bu açıklamanın hemen sonrasında, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Siyasi iktidarın doğrudan talimatları ve açıklamalarıyla hareket eder hale gelen yargı kurumu ve mensupları da verdikleri kararlarla halka karşı işlenen suçlara ortak oldular.

Ancak, bu ülkenin onurlu avukatları, yargıçları, savcıları, başta katledilen kardeşlerimizin davaları olmak üzere bu süreçte yaşanan tüm hukuksuzlukların sonuna kadar takipçisi olacaklardır.

Hiç bir suç cezasız kalmayacaktır.

Adalet İçin Hukukçular olarak, halkın haklı ve meşru olan tüm taleplerinin aynı zamanda bizlerin de talepleri olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz.


Adalet İçin Hukukçular

Hits: 1057