Hazır 63 akilli adam yakalamışken!

~ 09.04.2013, Cüneyt ÜLSEVER ~

Akilli adamlara ilk dilekçemi geçen pazar günü verdim. Şu ana dek cevap alamadım ama hiçbir kırgınlığım yok. Dilekçe ellerine ulaşalı ancak 48 saat oldu. Daha vakitleri çok. Beni münafık addetseler de T.C. vatandaşı olarak ciddiye alıp, dilekçeme cevap vereceklerinden eminim.

Dedem “akıllı adam buldun mu aklını bandıra bandıra kullan!” derdi.

Ben de dedemin nasihatini tutup, aklıma gelen soruları “63 akilli adam”a sormaya devam ediyorum. Hangisi cevap verirse versin, fark etmez! Bazıları başkan falan oldular ama onlar eşit seviyede akıllılar! Hatta bu soruları dilekçeme ekleyip, toptan cevap da verebilirler.

Aklıma takılanlar şunlar:

 ***

Bugüne dek ben “barış süreci” hakkında çok az bilgi sahibi olabildim.

Bildiklerim şöyle:

   1) Sürece destek verenler iyi, süreci şüphe ile karşılayanlar kötü insanlar!

   2) Ülkeye barışın gelmesi için ateşkes lazım. Ateşkesin olması için de PKK’lıların sınırdan dışarı çıkması gerekiyor.

      a) PKK’lıların sınırdan çıkması için Meclis kararı alınmayacak. Ancak, son anda “barış süreci” ile ilgili olarak TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildi. Anayasa’nın 98.maddesi ise “Meclis araştırması, belli bir konuda bilgi edinilmek için yapılan incelemeden ibarettir” diyerek sadece “bilgi edinmeye” cevaz veriyor.

      b) Sınırdan çıkışa kanuni düzenleme yapılmayacak ama PKK’lılar Başbakan’ın son kararına göre silahlarını gömerlerse ellerini kollarını sallayarak sınırdan çıkabilecekler. Hiç suç işlememişler doğrudan köylerine gidecekler.

   Bildiğim kadarı ile salt Başbakan’ın “olur” parafı ile PKK’lıların silahlı-silahsız sınırdan çıkmaları hukuka uygun değildir!

                                                                     ***

   Münafıklık ettiğim “barış süreci” ile ilgili bilgim bu kadar!

   Sağa sola sordum, fazlasını bilen yok!

   Açıkçası neye münafıklık ettiğimi bile doğru dürüst bilmiyorum.

                                                                     ***

   Sayın Akıllılar! Lütfen, “barış süreci”ni halka detaylı olarak anlatınız. Vatandaş olarak A’dan Z’ye neler planlandığını bilmek istiyoruz. Siz de bilmiyorsanız Başbakan’a sorun. O size anlatsın, siz de bize anlatın!

   Türkiye tarihinin en önemli süreçlerinden birisine girmişken devletlûlarımız muhakkak ki bir plan hazırlamışlar, ona uygun strateji geliştirmişler, taktik detaylara girmişlerdir.

   Biz ise sadece PKK’nın silah bırakması ihtimali konusunda yarım yamalak bilgiye sahibiz. Silah bırakma karşılığı PKK ne alacak, hiç bilmiyoruz!

   Bizim belki de “barış süreci”ni ayakta alkışlayan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry kadar bilgiye sahip olmamıza gerek yok ama bari ana başlıkları açıklayın.

   Ana başlıkları bile açıklayamazsanız, merak ettiğimiz şu konularda hiç olmazsa tüyo verin:

   1) 30 yıldır savaşan PKK hiçbir şey almadan silah bırakacak kadar enayi mi?

   2) PKK’lıların sınırdan çıkışı hukuka uygun olmazsa guguka mı uygun olacak?

   3) Eğer sınırdan çıkış guguka uygun olacaksa, siz hukuka saygılı akıllı adamlar buna itiraz edecek misiniz? Pazar günkü dilekçemde belirttiğim gibi Başbakan’ı uyaracak mısınız? Sizi yine de iplemezse “akilli adamlık”tan istifa edecek misiniz?

   4) Genel af çıkacak mı, çıkmayacak mı?

   5) Apo dışarı çıkacak mı, çıkmayacak mı?

   6) Hangi isim altında olursa olsun, “özerklik”ten anladığınız nedir? Hangi özerklik şartları kırmızı çizginizdir? Hangi noktada beyninizin tası atar?

   7) Başkanlık Sistemi barış sürecinin bir parçası mıdır? Eğer, parçası ise “olmaz böyle pazarlık!” deyip, akillilikten vaz mı geçeceksiniz?

   Kestane kebap! Acele cevap!

   Lütfen:

   1) “Genel af/ özerklik/ başkanlık sistemi falan bizi aşar, biz sadece Başbakan’ın izin verdiği kadar barış isteriz” demeyiniz.

   2) “Biz halkın değil, Başbakan’ın akillisiyiz, halktan akıl alıp Başbakan’a vermeyiz, sadece Başbakan’dan akıl alıp halka veririz!” de demeyiniz!

(Yurt Gazetesi)

Cüneyt ÜLSEVER | Tüm Yazıları
Hits: 1343