İleri demokrasi ürünü "Esra Elönü"

~ 23.10.2012, Rana ULAŞ ~

Habertürk ekranı soytarılıkla reyting almaya çalıştıkça batıyor. Habertürk televizyon kanalının “Kime Göre Neye Göre” adlı programın adından da belli olduğu gibi, her kafadan ayrı bir ses çıkaracak insanları bir araya toplayıp birbirleriyle tartışmalarının sonucunu reyting meyvaları olarak toplanması amaçlanmış.
 
Reyting durumları nedir bilmiyorum, bilmeme de gerek yok. Ancak aldığı tepkilere bakacak olursak izlendiği belli. Yaşamlarını yalnızca ekran başında geçirmeye adamış bir toplum olmaya doğru giderken, bu tür programların izlenmesini yadırgayamıyorum.
 
Neyse biz asıl konumuza gelelim. Esra Elönü yine coşmuş coşacağı kadar. “Protesto” kavramı üzerine tartıştıkları programda  ne yapıp edip de kendimden sözettirsem demiş olmalı ki, vermiş veriştirmiş Atatürk’e. Kafasını örtüyle kapatan, zihnini de kapatıyor anlaşılan. En basit yorumla, acaba Atatürk gibi bir devrimci olmasaydı, hangi ekrana çıkıp o “ucube” haliyle nerede konuşabilirdi? Bu yorumlar kendisine komik geliyormuş. Verecek bir yanıtı olmayınca komiğe yatmak en kolayı ne de olsa. Cahillik başa bela. Adını medyada görmek için insanların yapmayacağı şey kalmamış. Ne kadar zavallıca!
 
Elönü’yü Atatürk’ten nefret etmesi kesmemiş ve Cumhuriyet mitinglerinde inanan insanlara hakaretler edildiğini söylemiş. Cumhuriyet inançları hiçbir zaman kısıtlamamıştır. Laiklik, din düşmanlığı değildir. Anlamak istemiyorsa ya da onun aklı böyle şeylere ermiyorsa, konuşmasın. Kendini cahilliği ile rezil ederek medyada yer bulmaya  çalışmasın. Haber kirliliği de yaratmamış olur.
 
Cumhuriyet mitingleri, Anayasa’nın 26. Maddesine göre (Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar) yurttaşların hakkıdır. Protestoyu, protesto etmek, yurttaşlık hakkına karşı çıkmaktır. Cumhuriyet mitinglerindeki insanları nasıl inançsız sayabiliyor? Aslında Elönü, cumhuriyet mitinglerine katılan insanlara iftirada bulunuyor.

Esra Elönü, Atatürk’ten nefret etmek için kendisine bir de bahane tespit etmiş ki, şöyle; “Benim Atatürk'ten nefret etme sebebim CHP'nin Kemalizm'e takılı algısıdır. Bir lideri sevebilirsiniz, ama buradan bir rant elde ederseniz kusura bakmayın, ben CHP'nin hiçbir samimiyetine inanmam." Bir taşla iki kuş, CHP olmasa acaba Atatürk’ü sevecek miydi Elönü? Kimse sevmek zorunda demiyor zaten, yalnızca biraz saygı.
 
Kapalı bir kafa ve kapalı bir zihinle marjinal olunmaz, ancak komik ve rezil olunur. Elönü de olmuş, belli ki farkında değil. Ya da farkında, kimin umrunda, adı medyanın her satırında.

(Yurt Gazetesi)

Rana ULAŞ | Tüm Yazıları
Hits: 1923