"Dostun bir fiskesi pareler beni"

~ 01.04.2012, Cüneyt ÜLSEVER ~

Bu yazıyı 28 Şubat döneminde siyasi anlamda askerle çatışmış, 7 davada yargılanmış bir kişinin yazması bu ülkenin ne kadar garabet bir ülke olduğunun bizzat göstergesidir.
Balyoz Davası’nda yaşanan “hukuk skandalı” iddiası ülkede deprem etkisi yaratması gerekirken iddiaları ne “yalaka” ne de “eyyamcı” medya görmekte veya bazı gazeteler orta sayfalarda ufak bir haberle atlatmakta.

Bu yazıyı 28 Şubat’ta askere gönüllü ulaklık yapan Fatih Altaylılar, Ergun Babahanlar, Metehan Demirler, Fatih Çekirgeler vb. yazmalıydı.
Balyoz Davası’nda yargılanan subaylar bu kişilere çok kırılmışlar ki yolladıkları mektubu “Mektubumuzu haksız yere tutuklanmış bir düşünürün şu sözleri ile bitirmek istiyoruz ‘Tutuklu iken beni en çok üzen düşmanlarımın hakkımdaki kötü sözleri değil, dostlarımın sessizliği olmuştur!’” diyorlar.

Pir Sultan Abdal da yüzlerce yıl önce söylemiş:
“Şu ellerin taşı hiç bana değmez Dostun bir fiskesi pareler beni. İlle dostun gülü yaralar beni.”

***
Balyoz Davası sanık avukatları Mahkeme’ye ODTÜ, YTÜ ve uluslararası kabul gören ABD kökenli Bilişim Firması Arsenal'in raporlarını defalarca sundular.
“Arsenal, 11 ve 17 numaralı CD’lerde bulunan en az 76 dokümanın tarih ve zamanlarında sahtecilik yapıldığı sonucuna varmıştır. Arsenal, aynı zamanda, 11 ve 17 numaralı CD’lerin oluşturma tarih ve zamanlarında sahtecilik olduğu sonucuna da varmıştır.”
Aynı sonuca Yıldız Teknik ve ODTÜ’nün hazırladığı raporlar da ulaşıyor!
Ne olur, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları şunu kavrasınlar:

Eğer, bu teknik raporlar doğru ise eğer Arsenal adlı firma ve Türkiye’nin 2 önemli üniversitesi hep birlikte hata yapmıyor iseler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının can ve namuslarını emanet ettiği Emniyet Teşkilatı ve/veya hukukumuzu teslim ettiğimiz T.C. savcıları arasında sahtekârlar var!
Eğer, savunmanın sahtekârlık iddiaları doğru ise Balyoz Davası’na mesnet teşkil eden “belgeleri” yayımlayan Taraf Gazetesi ve bu belgeleri Ocak 2010’da İstanbul Adliyesi’ne teslim eden aynı gazetenin yazarı Mehmet Baransu da bu sahtekârlığa bilerek veya bilmeyerek destek vermiş duruma düşeceklerdir.
Suçluluk psikolojisi ile Mehmet Baransu, okuyanların bile anlayamadığı bazı gerekçeler ortaya koyarak Taraf Gazetesi’nde sözüm ona “Balyoz gerçekleri”ni anlatıyor. Dava hakkında üst üste 6 yazı yazan, devamını getireceğini de bildiren, zira adı Balyoz kelimesi ile özdeşleşen Mehmet Baransu bu davada “taraf” olmadığını söyleyerek beni güldürüyor!
***
Hem ilgili emniyet mensuplarını hem savcıları hem Taraf Gazetesi’ni hem de Mehmet Baransu’yu töhmetten kurtarmanın çok sağlam bir yolu var.
Mahkeme savunmanın getirdiği raporlara itibar etmek zorunda değil ama davada adı geçen CD’lerin sahte olup olmadığına, içlerine müdahale edilip edilmediğine dair bir bilirkişi raporunu da kendisi almak zorunda. Bu rapor alınmadan Balyoz Davası sona erdirilirse ilgili bütün kurum ve kişiler tarih önünde muhakkak bir gün hesap vereceklerini unutmamalılar.

Aksi halde, sanıkların CD’lerde sahtecilik yapıldığı, oluşturma tarih ve zamanlarında oynandığına dair iddiası ile ilgili tespitlerine; Mehmet Baransu değil 6-7, 16-17 yazı yazsa da şahsen cevap veremez. Teknik sorular laf-u güzaf ile değil, sadece bilimsel ve teknik uzmanlık isteyen raporlarla cevaplandırılır.

***
İşte bazı tespitler:
1) 2003 yılında hazırlandığı söylenen keşif raporlarında adı geçen bazı cadde ve sokak isimlerinin 2006 yılında verildiğini gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi yazısı var.
2) Aksaz’da gizli toplantıda olduğu iddia edilen amiraller o zaman diliminde yabancı bir limandalar.
3) “Gözaltına alınacak personel” isimlerinden oluşan listedeki üniversite öğrencilerinden bir kısmı o tarihte henüz ortaöğretim çağındalar.
4) İlgili kurumlarda 2003’te var olduğu gösterilen bazı personel o kurumlara 2006 yılından sonra girmişler.

5) Darbe hazırlığı için görev yapan gemiler esasen o tarihte (2003) tersanede bakımda imişler.
Sanıklar CD’lerde buna benzer 1500 sahte bilgi olduğunu iddia ediyorlar!

(Yurt Gazetesi)

Cüneyt ÜLSEVER | Tüm Yazıları
Hits: 1745