Dink temyizi öncesi Yargıtay'da kritik değişiklik

~ 01.04.2012, Yeni Yaklaşımlar ~

Danıştay üyelerinin görev yaptıkları dairelerin değiştirilmesinin ardından Yargıtay’da da üyelerin yerleri değiştirildi. Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu 29 Mart’ta yaptığı toplantıda 18 Yargıtay üyesinin yerini değiştirdi. Önemli dairelerde de değişiklik yapıldı. En önemli değişiklik, gazeteci Hrant Dink’in suikast davasına bakacak olan 9. Ceza Dairesi’nde meydana geldi. Üyelerden Osman Baş 15. Ceza Dairesi’ne verildi. Memur suçlarına bakan Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nde görevli Hüseyin Çolak, Osman Baş’ın yerine getirildi. Daha önce PKK, Hizbullah gibi önemli davalara bakan dairenin gündemine, Ergenekon ve Balyoz davaları da gelecek. Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde uzun yıllar görev yapan Hamdi Yaver Aktan da artık 15. Ceza Dairesi’nde görev yapacak.

Görev yerleri değiştirilen diğer üyeler şöyle: 2. Ceza Dairesi üyesi Salih Sönmez 13. Ceza Dairesi’nde, 2. Ceza Dairesi üyesi İlmettin Köklü 3. Ceza Dairesi’nde, 4. Ceza Dairesi üyesi İlhan Kaya 5. Ceza Dairesi’nde, 6. Ceza Dairesi üyesi Hüseyin Karagöl 2. Ceza Dairesi’nde, 11. Ceza Dairesi üyesi Halit Baysoy 8. Ceza Dairesi’nde, 13. Ceza Dairesi üyesi İlhami Dal 6. Ceza Daresi’nde, 15. Ceza Dairesi üyesi Sait Demiröz 6. Ceza Dairesi’nde görevlendirildi.

YAKIN TARİHTEKİ EN BÜYÜK DEĞİŞİKLİK
18 üyenin yanı sıra 13 ceza dairesi ve 19 hukuk dairesi olmak üzere 32 tetkik hakiminin de daireleri değişti. Geçen yıl aralarında Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Ersan Ülker’in de bulunduğu üç üyenin dairesi değiştirilmişti. Kurul’un önceki gün yaptığı 50 hakimlik bu değişiklik, Yargıtay’ın yakın tarihindeki en büyük görev yeri değişikliği oldu. Kurul kararında, değişikliklerin bazılarının talep, bazılarının yeni işbölümü nedeniyle yapıldığı verimli ve etkin bir çalışma sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

(habertürk)

Hits: 1524