Entelektüel erkekler ve arızaları

~ 18.03.2012, Rana ULAŞ ~

Entelektüel erkek ve arıza aynı yerde olmaz diyorsanız, siz öyle sanın diyorum. Hem de en yoğun burada olur.Entelektüel deyince herkesin kafasında farklı şeyler canlanıyor. Entelektüel erkekler,  kimi için bilgili, kültürlü, zeki ve eğlenceliyken kimi için  de ukala, “cool” olmak adına sıkıcı olan adamlardan oluşuyor.

Daha ileri gitmeden “entelektüel”in sözlükteki anlamına bakıp öyle devam edelim; Entelektüel: 1. Bilim, teknik ve kültürün değişik dallarında özel öğrenim görmüş (kimse), aydın, münevver. 2. Fikir sorunlarıyla ilgili: Entelektüel bir çalışma.
 
Sözünü edeceğimiz erkekler, elbette ülkemizin az sayıdaki entelektüelleri olacak. Bu erkeklerle birlikte olan kadınların, ilişkilerine ilişkin  sorunları yokmuş gibi gelir, özellikle diğer kadınlara. Ama davulun sesi uzaktan hoş.
 
Entelektüellik ve ego arasında sıkı bir ilişki olsa gerek. Günümüzde entelektüel erkek ego tatmini için  bizon avlayamayacağından çağın gereklerine uygun olarak düşünsel faaliyetlerde bulunur. Ego tatmini bir yanıyla da karşı cinsi etkilemeyle de olur. Kimi sözde entelektüel erkekler kadınları bu şekilde etkilemeye çalışır. Etkiler de, ama sonra olanlar olur. Nasıl mı? İşte böyle; 
 
Bu tip erkeklerle ilişkilerde iktidar mücadelesi kanlı olmasa da sert geçer. Bu, adamların üst-benliklerinin yani süper egolarının belirgin olmasının sonucudur. Yine bu tip adamlar, benliklerini fazlasıyla önemseyip bencil olabilirler. Bu durum kadın tarafından “sen beni sevmiyorsun”a kadar gider. Çatışma artar.
Kısaca buna ego savaşları da diyebiliriz. Ne de olsa entelektüel erkeğimiz her şeyi bilir! Karşı çıkın da görelim. Size atacağı bir bakış ya da bir sözle mıhlanıp kalabilirsiniz olduğunuz yere. O öyle şeyler biliyordur ki, sizin kıt aklınız yetmez, aman ha!
 
Bu adamlara bir şey yazarken  ya da okurken soru sormayın, sorun da yanıt beklemeyin. Çünkü o ne yapıyorsa dünyanın en  önemli işidir. Ne de olsa dünya onun etrafında dönüyordur. Her yanımız “egocuk”larla kaplı bu adamlarla mı dolu, yoksa bana mı öyle geliyor? 
 
Bu konu burada bitmez. Bu ilişkilerin yaşandığı  sosyal ortamlardan, baş başa kaldıkları ortamlara kadar bir dünya yer var. Bunları ayrıca inceleyeceğiz. Bekleyin!
 
(Yurt Gazetesi)
Rana ULAŞ | Tüm Yazıları
Hits: 2883