Ankara Barosu avukatlarını sevindiren gelişme

~ 13.02.2016, Yeni Yaklaşımlar ~

Ankara Barosu’nun Adliye ek binasının sorunlarına ilişkin girişimleri sonuç verdi. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’in müdahalesiyle kapıdaki x-ray cihazları çalışır duruma getirildi. Ulaşım sorunu için de EGO, Ulus-Balgat arasında yolcu taşıyacak 146 numaralı hattı sefere koydu.

Ankara Adliyesi’nden fiziki yetersizlik gerekçesiyle Çukurambar’da kiralanan ek binaya taşınan iş ve ticaret mahkemelerinde yaşanan sorunlar büyük ölçüde giderildi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’i ziyaret ederek ek binanın sorunlarına çözüm talep etmişti. İpek’in girişimlerinin ardından, giriş ve çıkışlarda bulunan x-ray cihazları çalışır duruma getirildi. 


Güvenlik sayısının artması ve polis ekiplerinin destek olarak binanın girişlerinde konuşlanması sonucunda, sorunlarının büyük ölçüde giderildiği belirten avukatların, otopark sorunu ise, Ankara Barosu’nun kendi imkanlarıyla binaya yakın özel bir kuruluşun otoparkını kiralamasıyla çözüme kavuştu.
Baro Başkanı Canduran, otopark sorunun kendilerinin çözdüğünü kaydederek, “Adalet Bakanlığı ek binadaki otopark sorununu çözemediği için biz kendi imkanlarımızla binaya yakın özel bir kuruluşun 250 araçlık otoparkını kiraladık ve meslektaşlarımızın kullanımına sunduk. Meslektaşlarımız, artık özel otomobillerini hafta içi 08.30 – 17.00 saatleri arasında bu otoparka bırakabiliyorlar” dedi.

 

KALAN EKSİKLİKLER DE GİDERİLECEK

 

Binanın geri kalan eksikleri hakkında da bilgi veren Canduran, şunları söyledi: ”Binada hizmet verecek veznelerin taşınma işlemleri başladı. Binada tarama merkezi açılması için yürütülen çalışmalar sürüyor. Bir PTT şubesi açılmasına ilişkin talebimizin de yerine getirileceği bildirildi. Katlar arasında ısı farkı olan binanın giriş katına, kapı konularak soğuğun yukarı çıkmasını engellemek için de çalışmalar başlatıldı. Ankara Barosu olarak, meslektaşlarımızın iş ve ticaret mahkemelerinin taşındığı Balgat’taki ek adliye binasında yaşadıkları olumsuzlukları gidermek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Hürriyet

Hits: 815