Seçim vaadini işsizler ödeyecek

~ 08.01.2016, Yeni Yaklaşımlar ~
AKP’nin hazırladığı torba kanun ile başkanlık seçimi için yatırım yaptığı belirtiliyor.
Erdoğan SÜZER / SÖZCÜ - Hükümet’in bazı seçim vaatlerini hayata geçirmek için hazırladığı düzenleme torba tasarıya dönüştü. HGS affının da konduğu torbaya Meclis’te yeni af benzeri düzenlemelerin ekleneceği, böylece sürekli gündemde tutulan Başkanlık sistemine şimdiden yatırım yapılacağı belirtiliyor.

Hükümet “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nı Meclis’e sundu. 7’den 70’e vatandaşı ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı torbanın içerisinde muhtarlara maaş zammından öğrencilere ücretsiz pasaporta, gençlere gelir testi borçlarının affından HGS cezalarının kısmi affına, kadın çalışanlara doğum izninden yeni iş kuracaklara vergi muafiyetine kadar çok sayıda ‘müjde’ yer alıyor.

TORBA ÇUVALA DÖNECEK

Muhalefet partileri torba yasaya karşı çıkmış, Başbakan Ahmet Davutoğlu vekillerine “Bundan sonra torba düzenleme yapmayın” demişti. Uyarıya rağmen getirilen 32 maddelik yeni torba düzenlemeye Meclis’te yeni maddelerin eklenmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemini sürekli gündemde tutup kamuoyunu hazırlamaya çalıştığına dikkat çekilirken, hükümetin geniş kitlelerin hoşuna giden düzenlemeler çıkararak olası bir başkanlık seçimine şimdiden yatırım yaptığı belirtiliyor.Ancak, hükümet, vatandaşa verdiği sözlerin bir bölümünün faturasını bütçe yerine işsizlik sigortası fonuna kesti. Tasarıya göre, doğum sonrası kadınlara çalışmadıkları günler için ücret ödemeleri ve SGK primleri ile işbaşı eğitimi programına katılan gençlere yapılacak ödemeler işsizin parası olan fondan tahsil edilecek.

 

Seçim vaadini işsizler ödeyecek
 
http://www.gercekgundem.com/ekonomi/181383/secim-vaadini-issizler-odeyecek
Hits: 796