Avukat Gündoğdu: Tutuklanan Dündar Değil, Kamuoyunun Haber Alma Özgürlüğüdür

~ 27.11.2015, Yeni Yaklaşımlar ~

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi.

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Gündoğdu; 'Burada tutuklanan Dündar ile Gül olmamıştır, tutuklanan basın özgürlüğüdür. Tutuklanan halkın doğru haber özgürlüğüdür. Ülkemizde hiç bir bir dönemde hukuk böylesi dip yapmamıştı." dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün kamuoyunu aydınlatmaya yönelik yaptığı haberden ötürü casusluk ve teröre destekten tutuklamasının siyasi olduğunun açık bir şekilde görüldüğünü belirten
Gündoğdu, şunları söyledi; "Daha önce Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Bugün gazetesi köşe yazarı ve eski savcı Gültekin Avcı, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Nokta Dergisi'nden Murat Çapan ve Cevheri Güven tutuklanmasında sonra bugünde 2 aydın gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül toplumu aydınlatma adına yaptığı haberden tutuklanması ancak üçüncü dünya ülkelerinde olabilecek bir durumdur. Kararın siyasi olduğu her haliyle sırıtıyor. Haber yapmanın ilk defa casusluk olarak görüldüğü bir duruma şahit oluyoruz. Ülkemiz geldiği nokta üzüntü verici. Hukukun dip yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Birilerinin dillerine pelesenk ettiği 'ileri demokrasi' bu olsa gerek."


http://www.haberler.com/avukat-gundogdu-tutuklanan-dundar-degil-kamuoyunun-7914832-haberi/

 

Hits: 811