Kızılay'da avukat skandalı

~ 23.11.2015, Yeni Yaklaşımlar ~
Kızılay’daki “Personel Vakfı’na bağış skandalını ortaya çıkaran DDK’nin Kızılay raporunda, kurumun hukuk müşavirliğiyle ilgili de şok iddialar yer aldı.

Ali Ekber ERTÜRK/ ANKARA

“Kızılay Hukuk Müşaviri’nin, hukuk danışmanlığı temin edilen avukatlarla ticari ortaklığının bulunduğu tespit edilmiştir” ifadesine yer verilen raporda, Hukuk Müşaviri H.Ç.’nin, Kızılay’a iş yapan avukatlık firmasıyla ayrı bir ticari ortaklık kurduğu belirtildi.

Hukuk Müşaviri H.Ç.’nin, bulunduğu kamu görevinden emekli olmadan 3.5 ay öncesinde Yönetim Kurulu’nca karar verildiğini açıklayan raporda, şu tespite yer verildi:

ETİK AÇIDAN SORGULANMALI

“Hukuk Müşaviri H.Ç.’nin, ‘Maliye Bakanlığı Yönetim Bilgi Sistemi’ bilgileri ile ‘Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki bilgilere göre, Ankara ve taşra ile Ege Bölgesi avukatlık hizmetlerini sözleşme üzerinden yürütmeye devam eden Sinerji Hukuk Bürosu’nun kurucu ortaklarından Avukat Mehmet Öztoprak ve Avukat Mehmet Şener Gül ile birlikte 11.05.2012 tarihinde kurulan ‘Esd Enerji Stratejik Danışmanlık AŞ’nin kurucu ortaklarından birisi olduğu tespit edilmiştir.”
DKD raporunda, Hukuk Müşaviri H.Ç.’nin durumunun, dernek mevzuatı, genel hukuk kuralları, kurum etiği ve avukatlık etiği açısından değerlendirilmesinin düşünülmesi gerektiği vurgulandı.

Raporda, sözleşmeli avukatlara 3 yılda net 6.6 milyon lira ödeme yapıldığı, bu avukatların da Kızılay’a 1 milyon 95 bin lira bağışta bulundukları kaydedildi. Rapora konu olan avukatlık firmasıyla ilişki, daha sonra sona erdirildi.


http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/kizilayda-avukat-skandali-992323/

Hits: 1133