Bu mahkeme 'ağır abiler'i yargılayacak

~ 23.10.2019, Yeni Yaklaşımlar ~

Sadece MİT personelinin yargılandığı davalara bakmakla görevli mahkeme kuruldu.

Ankara Adliyesi'nde sadece MİT personelinin yargılandığı davalara bakmakla görevli mahkeme kuruldu. İlk duruşmasını bugün yapacak olan mahkemedeki duruşmaların açık olup olmayacağını, görülen dosyanın niteliği belirleyecek.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) 10 Temmuz 2019 tarihinde yayınlandığı 785 sayılı kararla, Ankara'da 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kurulmasına karar verdi.

Bu mahkemeye, 16 Eylül tarihinden itibaren dosya verilmeye başlandığı belirtildi.

Kuruluş işlemleri tamamlanan mahkeme, ilk etapta sadece MİT görevlilerinin yargılandığı davalara bakmakla görevlendirildi. Özel mahkemenin sonraki süreçte diğer terör dosyalarına bakıp bakmama durumuna ise diğer mahkemelerdeki iş yüküne göre karar verileceği belirtildi.

DAVANIN KAMUOYUNA AÇIK OLUP OLMAYACAĞINA MAHKEME KARAR VERECEK

Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nin faaliyete başlamasıyla birlikte, savcılığın, MİT görevlileri hakkında sürdürülen soruşturmaların hızlandırılarak seri bir şekilde iddianameleri düzenlemeye başladığı bildirildi. MİT'teki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamında haklarında dava açılan personelin davalarının da bu mahkeme de görüleceği ifade edildi.

Bu mahkemedeki davaların kamuoyuna açık bir şekilde yapılıp yapılmayacağına ise mahkeme heyeti karar verecek. Mahkeme heyetinin, CMK'daki 'kamu güvenliği' hükmü nedeniyle bazı duruşmalar kapalı yapabileceği ifade edildi.

Odatv.com

Hits: 4387